16.02.2015 16:15

Atentat sângeros la Copenhaga! Două persoane au fost ucise

Sâmbătă după-amiază la Copenhaga a avut loc un atac armat în urma căruia au fost ucise două persoane și alete cinci au fost rănite. Atentatul s-a produs într-un centru cultural, în care se ducea o dezbatere despre islam și libertatea de exprimare.

Mai multe surse spun că artistul suedez Lars Vilks, ar fi fost ținta atacului de la Copenhaga, acesta însă a scăpat nevătămat.
Și ambasadorul Franței la Copenhaga, François Zimeray, participa la reuniune, el la fel scăpând nevătămat. Printre decedați se numără un danez în vârstă de 40 de ani și trei răniți sunt polițiștii care asigurau paza clădirii.
Poliția daneză suspectează doi bărbați de complicitate cu presupusul autor al atentatelor de la Copenhaga. Aceștia au fost arestați și plasați în detenție, urmând să fie prezentați luni în fața unui judecător.
Menționăm că Președintele Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat sincere sentimente de profundă compasiune şi solidaritate față de cetățenili Regatului Danemarcei, afectați de atentatele teroriste comise la Copenhaga.

Comentarii