16.11.2015 09:12

Bilanțul tragediei de la Paris

Astăzi în țară este decretată zi de doliu național în legătură cu atentatele teroriste comise în Republica Franceză. În toate localitățile țării, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă. La ora 12.00 se va ține un moment de reculegere în memoria celor 132 de morți şi pentru sănătatea celor 349 de răniți în urma atacurilor sângeroase de vineri noapte de la Paris.

Poliția franceză desfășoară operațiuni intense de căutare a vinovaților de tragicul atac terorist. Forțele de ordine efectuează percheziții și raiduri în mai multe regiuni și suburbii ale Parisului. Autoritățile franceze au identificat trei dintre cei șapte atacatori.

Principalul suspect este Salah Abdeslam, în vârstă 26 de ani, născut la Bruxelles. Potrivit BBC News, el a fost oprit de poliție în timpul atacurilor, însă, ulterior a fost lăsat să plece.

Autoritățile franceze spun că atentatele au fost comise de trei echipe de teroriști, care şi-au coordonat acțiunile.

Amintim că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Paris au avut loc șase atentate teroriste, toate fiind orchestrate de rețeaua teroristă sunnită Statul Islamic. Susținătorii grupării au celebrat pe Twitter atacurile din Paris. În timpul atacurilor, opt teroriști au murit, majoritatea din cauza bombelor sinucigașe.

Comentarii