30.05.2016 10:19

Cauzele incendiului de la Piața Centrală nu au fost stabilite

Cauzele incendiului de la Piața Centrală, care a distrus un depozit cu materiale de construcție, nu au fost încă stabilite. Și asta, deoarece, laboratorul nu a finalizat încă toate investigațiile.

Despre aceasta au anunțat reprezentanții DSE în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, 30 mai, notează UNIMEDIA.

Totuși, autoritățile spun că merg pe trei versiuni, însă ancheta va arăta care a fost cauza exactă.

Totuși, afirmă Chirtoacă, unitatea comercială respectivă a fost verificată chiar la începutul acestui an, când au fost depistate încălcări - acestea fiind remediate ulterior.

„Unitatea comercială a fost verificată în luna ianuarie 2016, au fost încălcări, administratorul a fost sancționat și i-au fost înmânate prescripții, iar datorită acesteia a fost instalat sistemul automatizat de înștiințare care a și declanșat alarma”, menționează reprezentanul DSE.

Dorin Chirtoacă subliniază că în pofida măsurilor de securitate, incendiile oricum se pot produce. „Sper să fie înțeles de comunitate că, din păcate, vrem sau nu vrem, incendiile se pot produce. Rămâne să vedem dacă a fost sau nu intenționat dat foc acestui magazin sau este vorba doar de un scurtcircuit. Din câte am înțeles ați făcut verificări la sfârșitul anului trecut, ați transmis o serie prescripții. Nu se poate vorbi de ignorarea pericolului, totuși incendiul s-a produs”, precizează edilul.

„A fost anunțat apelul sporit de incendiu nr 3. Asta presupune intervenirea întregii garnizoane a mun. Chișinău”, a declarat reprezentantul DSE, precizând că la stingerea flăcărilor au fost antrenați 130 de pompieri și salvatori.

Primarul a ținut să felicite echipa DSE pentru intervenția la fața locului. „Felul în care ați intervenit confirmă profesionalismul pompierilor și salvatorilor. Încredera este maximă în voi”, spune acesta.

UNIMEDIA amintește că, la 25 mai, un depozit cu materiale de construcție de pe strada Mitropolit Varlaam a fost cuprins de flăcări.

Primarul Dorin Chirtoacă a venit la locul incendiului. Acesta a declarat presei că nu exclude și ipoteza ca incendiul să fie provocat intenționat, dar ar putea fi și din cauza rețelei electrice.

SURSA

Comentarii