02.04.2015 08:24

Cel puţin 54 de morţi şi 15 de dispăruţi în urma scufundării unei nave de pescuit în Marea Ohotsk

Peste 50 de persoane au murit și alte 15 au fost date dispărute după ce o navă de pescuit s-a scufundat în această dimineață în largul coastelor peninsulei Kamceatka, a anunţat agenţia rusă Tass, în pagina electronică. În total, la bordul navei de pescuit se aflau 132 de persoane, dintre care 78 de ruşi şi 54 de marinari străini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania şi Vanuatu.

În total, 106 persoane au fost aduse la bordul navelor implicate în operaţiunile de salvare. Dintre acestea, 43 sînt decedate şi 63 în viaţă”, a declarat pentru Tass un membru al echipei de salvare.
Potrivit sursei, încă 26 de persoane sunt căutate de salvatori. Nava de pescuit „Orientul Îndepărtat” s-a scufundat la 330 de kilometri vest de localitatea Krutogorovskii din Peninsula Kamceatka şi la 250 de kilometri sud de oraşul portuar Magadan.

Cauzele producerii tragediei încă nu au fost elucidate, însă de crede că nava s-ar fi lovit de o placă de gheață. Vasul s-a scufundat foarte repede, fără măcar să reușească să trimită un semnal SOS. Temperatura apei în zonă este în jur de 0 grade Celsius.

La acest moment, operațiunile de căutare sunt în derulare.

Peste 50 de oameni au murit și alte 15 au fost date dispărute după ce o navă de pescuit s-a scufundat în această dimineață în largul coastelor peninsulei Kamceatka, a anunţat agenţia rusă Tass, în pagina electronică. În total, la bordul navei de pescuit se aflau 132 de persoane, dintre care 78 de ruşi şi 54 de marinari străini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania şi Vanuatu.

Comentarii