30.12.2014 11:57

Circulația rutieră, blocată de nămeți în unele regiuni ale țării

Circulația rutieră pe unele segmente de drum din sudul țării a fost blocată din cauza nămeților, care au ajuns pînă la 2,5 metri înălțime, potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Totodată, drumurile din nordul și centrul țării sînt practicabile. Un număr de 26 de localități din 11 raioane au fost deconectate parțial de la energia electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile.


Poliția de Frontieră anunță că la granița cu România toate punctele de trecere activează în regim normal. Excepție face punctul Giurgiulești-Galați, pe unde este permisă doar traversarea mașinilor de mare tonaj, iar la frontiera cu Ucraina au fost închise temporar nouă puncte de trecere.


Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, pe parcursul nopții trecute salvatorii au reușit să deblocheze de pe trasee peste 170 de autoturisme, iar sute de oameni au fost evacuați din mașinile blocate.

Salvatorii efectuează în continuare lucrări de deblocare pe porțiunea de drum din apropierea localității Svetlîi, UTA Gagauzia, unde, potrivit informațiilor operative, în dimineața zilei mai rămâneau blocate 20 de autoturisme.

Comentarii