19.09.2014 14:32

CONDUCEREA BEM RÂȘCANI, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ

Conducerea filialei Băncii de Economii din raionul Râşcani a fost trimisă în judecată pentru delapidarea averii băncii. Despre aceasta a anunțat Procuratura Anticorupţie, care în comun cu ofițerii CNA au stabilit că inculpații sustrăgeau sume deosebite de mari din averea instituției și le foloseau în scopuri proprii. Procurorul anticorupție care a anchetat cazul a menționat pentru MBC că acuzații sunt în stare de arest, iar cauza penală a fost expediată pentru examinare în Judecătoria raionului Rîşcani.

Potrivit procurorilor anticorupție, pe banca acuzaţilor vor apărea directorul filialei, contabilul – şef şi adjunctul acestuia, precum şi şeful depozitului de valori al instituţiei bancare.
Toţi patru sunt învinuiţi de delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, de către un grup criminal organizat. La baza intentării respectivului proces penal a stat sesizarea adresată de către administraţia BEM care a depistat lipsa numerarului după efectuarea unui audit intern.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, aceştia riscă închisoare de la 8 la 15 ani. Amintim că, pentru acţiuni similare, săptămîna trecută, procurorii au deferit-o justiţiei şi pe Şefa filialei din Străşeni a Băncii de Economii, învinuita de sustragerea a peste 4 milioane lei din depozitul de valori al filialei pe care o conducea.

Comentarii