20.02.2015 09:03

Cum arată Ucraina la un an de la REVOLUȚIA din Maidan

Economia Ucrainei s-a prăbuşit cu 15% în trimestrul patru, grivna a picat cu aproape 70% în ultimul an, iar preţurile de consum vor creşte cu cu 26% anul viitor, după o inflaţie galopantă în ultimele luni.

Rezervele valutare ale băncii centrale seacă rapid. Criza economică adâncă pe care a adus-o războiul cu forţele separatiste proruse loveşte cel mai dur în populaţie. În Rusia, tot populaţia este prima care simte impactul unei recesiuni adâncite de sancţiunile financiare impuse de Occident tocmai din cauza acţiunilor Kremlinului de destabilizare a Ucrainei, scrie ZF.ro.

În urmă cu un an, la Kiev mureau primii oameni în ciocnirile dintre demonstranţii care cereau o Ucraină europeană şi fără corupţie şi forţele puterii. Protestele l-au pus pe preşedintele de atunci pe fugă, au adus schimbarea puterii şi un război în estul ţării în care au murit peste 5.300 de persoane şi care a pus pe drumuri alte 1,5 milioane. De asemenea, în doar un an, Rusia a devenit din nou inamicul Occidentului într-un război rece. Dincolo de pagubele umane şi sociale ale conflictelor, care nu pot fi reparate, au devenit evidente pagubele economice, care au şi ele efecte asupra ţesăturii sociale.

Comentarii