23.07.2014 12:39

CUTIILE NEGRE ALE AVIONULUI MALAEZIAN VOR FI DECRIPTATE DE SPECIALIȘTI ENGLEZI

Londra acceptă să primească pentru decriptare cutiile negre ale avionului prăbușit în Ucraina la 50 de kilometri de Doneţk. Anunțul a fost făcut de premierul David Cameron.

Marea Britanie a acceptat solicitarea autorităților olandeze de a descifrara cutiile negre ale avionului de linie malaezian de tip Boeing prăbușit în Ucraina Decriptările vor fi realizate de specialiștii pentru investigarea accidentelor aviatice de la Farnborough. Între timp, astăzi vor fi aduse în Olanda primele corpuri neînsuflețite ale persoanelor decedate în urma dezastrului aviatic, potrivit un comunicat al Ministerului olandez de Justiţie, citat de Mediafax. Familiile victimelor vor fi prezente la aeroportul Eindhoven, unde sunt așteptate avioanele, care vor fi însoțite de primul ministru Mark Rutte și regele și regina Olandei, Willem-Alexander și Maxima. Reprezentanți din cele 10 țări de origine ale victimelor care au murit la prăbușirea avionului vor fi de asemenea prezenți.
În semn de comemorare a celor decedați în catastrofa aviatică, va fi ținut un minut de reculegere și drapelele vor fi coborîte în bernă. Astăzi în Olanda este anunțată zi de doliu.

Comentarii