29.09.2016 14:20

Descinderi în trei locuințe de la Buiucani

În cadrul unor acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală, angajaţii IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu angajaţii BPDS “Fulger” a IGP, au descoperit spelunci de droguri camuflate în trei locuinţe din sectorul Buiucani.

Acţiunile poliţiştilor fiind autorizate pentru a desfăşura percheziţii, în contextul comiterii unui şir de furturi de către figuranţi.

Astfel, forţele de ordine au intrat în trei locuinţe concomitent, unde au depistat persoanele suspectate de furturi, fiind găsite totodată şi substanţe narcotice. În cadrul cercetărilor la faţa locului au fost ridicate seringi de unică folosinţă, aparate artizanele pentru consumul drogurilor, precum şi substanţe narcotice de origine necunoscută deocamdată. Preliminar poliţiştii au constatat că în aceste locuinţe se adunau consumatorii de droguri. Toate probele au fost sigilate şi expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor de specialitate.

Urmare a percheziţiilor desfăşurate şi probelor depistate, trei suspecţi principali au fost încătuşaţi şi escortaţi la inspectorat pentru audieri, în vederea stabilirii originii drogurilor şi persoanelor complice în aceste cazuri. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 24 ani şi respectiv 36 ani, anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, bănuiţii riscă o amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei sau închisoare de pînă la 2 ani.


SURSA

Comentarii