17.02.2016 11:50

DETALII DESPRE PERCHEZIȚIILE LA CENTRUL DE MONITORIZARE A TRAFICULUI

Noi detalii despre perchezițiile la Centrul Unic de monitorizare a traficului rutier. S-a adeverit că funcționarii luau mită pentru a înlocui procesele verbale. Acțiunea avea loc chiar sub camerele de luat vederi.

Potrivit imaginilor video prezentate de MAI, funcționarii luau mită pentru a înlocui procesele verbale întocmite pentru încălcările conducătorilor auto și pentru a reduce din punctajul stabilit. Astfel, în schimbul unei sume de bani, funcționarii înlocuiau procesul care prevedea o încălcare mult mai mică decât inițiala. Potrivit Serviciului de presă al MAI, suspecții acestei scheme frauduloase în activitatea de serviciu au dus la un prejudiciu estimativ de peste 40 de milioane de lei bugetului de stat. Aceștia urmăreau scopul de a obține beneficii materiale ce nu li se cuvin, manifestate prin muşamalizarea încălcărilor din domeniul traficului rutier, fixate de camerele de supraveghere din mun. Chişinău şi raioanele Republicii Moldova, cît şi cele fixate de către inspectorii de patrulare din cadrul INP al IGP.
Amintim că la moment doi angajați ai Centrului Unic de Monitorizare a traficului rutier pentru 72 de ore, însă sunt cercetați și alți angajați ai instituției. Menționăm că, urmărirea penală în acest caz a început din decembrie 2015.

Comentarii