13.06.2016 15:38

Detalii în cazul surpării din strada Miron Costin

Autorităţile au stabilit mai multe cauze preliminare în cazul surpării scărilor filialei unei bănci situate pe strada Miron Costin din capitală.

Totodată, viceprimarul Nistor Grozavu a spus că de marţi, 14 iunie, vor începe verificările pe mai multe şantiere de construcţie din capitală care se află în apropierea altor clădiri, pentru a evita alte situaţii de acest gen.

Nistor Grozavu a declarat la şedinţa operativă de la Primărie că surparea s-ar fi produs pe motiv că proprietarii terenurilor de construcţie ar fi folosit piloni din metal pentru a sprijini săpăturile.

Potrivit lui, iniţial, beneficiarii construcţiei au planificat să folosească piloni din beton pentru a susţine săpăturile, însă ulterior ei au optat pentru piloni din metal, pentru a economisi timp şi resurse financiare. Viceprimarul a mai explicat că urmare a ploilor abundente, în spatele pilonilor s-ar fi adunat cantităţi mari de apă, iar pereţii gropii de fundaţie nu au rezistat. Începând de mâine vor fi efectuate verificări pe mai multe şantiere de construcţie din capitală pentru a evita astfel de situaţii. La rândul său, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare să nu accepte documentaţii de proiect care au la bază aceleaşi soluţii la gropile de fundaţie ca la construcţia de pe strada Miron Costin, 9.

Săptămâna trecută pe teritoriul unui şantier de construcţie de pe strada Miron Costin din capitală s-a surpat un mal, în urma căruia a fost deteriorat pavajul pietonal şi scările de la intrare în sediul unei bănci comerciale. Ulterior, procuratura a dispus pornirea urmăririi penale pe faptul executării necalitative a construcţiilor.

SURSA

Comentarii