10.02.2015 16:08

Detalii NOI despre contrabanda cu spirt! Unul dintre reținuți a fugit

Percheziţii de amploare în sudul țării. Procurorii și ofițerii anticorupție au efectuat astăzi descinderi în mai multe localități din raioanele Ceadâr-Lunga, Comrat, Cahul și Ialoveni. Perchezițiile au avut loc pe marginea unui dosar de contrabandă cu spirt. Informaţia a fost confirmată pentru MBC de şeful Procuraturii Anticorupţie, Eduard Harunjen.

Potrivit procurorului anticorupție Eduard Harunjen este vorba de contrabandă cu spirt în proporții deosebit de mari. Spirtul era produs în Moldova și exportat ilegal în Ucraina, prin zonele de coridor verde ale frontierei. Potrivit procurorului anticorupție, scopul infracțiunii constă în faptul de a nu achita la stat taxele sub formă de accize și TVA.
Ca urmare a perchezițiilor, au fost descoperite peste 20 de tone de spirt. Deocamdată, sunt cercetaţi trei poliţişti de frontieră de la punctul de trecere din satul Valea Perjei, raionul Ceadâr-Lunga, şi un inspector de patrulare din același oraş, precum şi mai mulţi contrabandiști.
Eduard Harunjen a menţionat că cei patru angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi audiaţi, după care se va decide ce calificare se va da infracţiunii.
Procurorul a spus că este vorba de mai multe infracțiuni, printre care şi corupere pasivă în cazul căreia Codul Penal prevede pana la 15 ani de închisoare.

Comentarii