09.03.2015 11:14

Există deja CINCI suspecți în cazul omorului lui Boris Nemțov

Noi detalii în cazul asasinării lui Boris Nemțov, acesta ar fi fost ucis pentru că s-ar fi expus negativ vis-a-vis de politicile cu privire la musulmani şi religia Islamului. Ieri cinci suspecţi în cazul asasinării lui Nemţov au fost prezentaţi unui tribunal din Moscova cu propunere de arestare, relatează agenţia RIA Novosti.

Autorităţile ruse au anunţat sâmbătă reţinerea a patru suspecţi în cazul asasinării opozantului Boris Nemţov, iar purtătorul de cuvânt al Comitetului de anchetă, Vladimir Markin, a informat duminică despre reţinerea unei a cincea persoane. Suspecţii reţinuţi sunt "Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unităţi a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, şi singurul care a pledat vinovat. Potrivit surselor din structurile interne, Dadaev a anunţat că în ianuarie 2015 a aflat că Nemţov a lansat de mai multe ori replici negative la adresa musulmanilor care locuiesc pe teritoriul Rusiei, a prorocului Mohammed, dar şi a Islamului în general.

Fiind un om religios, Dadaev nu a putut ierta aceste declaraţii ale politicianului. Anchetatorii au cerut arestarea celor cinci suspecţi, pe motiv că s-ar putea sustrage de la anchetă cu ajutorul unor eventuali complici neidentificaţi. Potrivit unor surse din poliţie, citate duminică de agenţia rusă de presă Interfax, un alt bărbat suspectat că ar avea legătură cu asasinarea opozantului rus Boris Nemţov a aruncat o grenadă spre poliţiştii care veniseră să îl aresteze, după care a detonat o a doua grenadă care l-a ucis. Informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţile ruse.

Comentarii