01.04.2015 10:39

FOCURI DE ARMĂ LA HOTAR CU UCRAINA PE SEGMENTUL TRANSNISTREAN

Un moldovean a fost rănit grav într-o localitate de la hotarul Ucrainei cu autoproclamata Republică Nistreană, transmite Newsmaker cu referire la Interfax-Ucraina. Incidentul s-a produs ieri, în a doua jumătate a zilei.

Surse din cadrul organelor de drept din Ucraina au declarat agenției că grănicerii regiunii transnistrene au deschis focul în fața a doi moldoveni care doreau să treacă hotarul prin localitatea Rozdileansk, regiunea Odessa. Acum, organele de drept transnistrene încearcă să dea vina pe partea ucraineană, chiar dacă grănicerii ucraineni nu au aplicat focuri de arme și nici nu au constatat treceri ilegale ale frontierei de stat, scrie Interfax-Ucraina.
De altă parte, Serviciul de informații și Securitate de la Tiraspol a anunțat că incidentul s-a produs în apropiere de satul Novaia Andrieșevka, la hotar cu localitatea ucraineană Rozalovka, transmite Newsmaker. Sursa de la Tiraspol a concretizat că doi locuitori ai regiunii transnistrene au încercat să treacă ilegal hotarul, iar împușcăturile au fost făcute de un grănicer ucrainean. În rezultat a fost rănit grav locuitorul orașului Slobozia, un oarecare Ciutileu R.. De asemenea, Serviciul de Informații și Securitate al regiunii a declarat că acțiunile grănicerului ucrainean contravin legislației care reglementează utilizarea armelor împotriva statului vecin, iar Comitetul de anchetă al autoproclamatei Republici Nistrene a inițiat un dosar penal pe acest caz.

Comentarii