19.02.2016 16:19

FRAUDĂ DE 5 MILIARDE DE DOLARI ÎN CHINA

Se pare că furtul miliardelor din bănci nu este o noutate. Când economia Chinei începe să scârţâie, iese la suprafață un sistem bancar putred şi corupt. Tocmai a fost descoperită o frauda bancară de aproape 5 miliarde de dolari. Paguba e practic de 40 de ori mai mare decât profitul anual al băncii lovite.

O fraudă bancară de 4,9 miliarde de dolari a fost descoperită la banca Liuzhou. Este una dintre cele mai mari fraude făcute în China în ultimele decenii, scrie digi.24.ro Pagubele reprezintă practic 40% din activele băncii lovite. Se bănuiește că prejudiciul ar fi fost făcut de un om de afaceri ajutat de rudele sale. Acesta ar fi falsificat valoarea garanțiilor ș a registrelor contabile astfel încât să pară că societatea sa produce mai mulți bani decât o face în realitate. A împrumutat astfel de 37 de ori mai mulți bani decât profitul băncii însă ițele investigației ajung la fostul prețedinte al instituției păgubite. Noul președinte a comandat un audit care a scos la iveală împrumutul ce nu ar fi trebuit dat de predecesorul său, iar, potrivit presei chineze, după această descoperire a fost comandată asasinarea celui care a cerut investigația.
Acum gaura de aproape 5 miliarde de dolari pune mari probleme de solvabilitate și în final ar putea fi acoperită cu bani de la stat.

Comentarii