18.06.2014 12:34

GAZPROM: ACCIDENTUL NU A INTERERUPT LIVRARAREA GAZELOR ÎN UE

Tranzitul de gaze rusești spre Europa prin Ucraina se efectuiază fara probleme, în ciuda accidentului la conducta de gaz din regiunea Poltava, asigură reprezentanții companiei Gazprom.

In pofida accidentului, livrarea gazelor prin Ucraina merge are loc fără întreruperi - în volum de aproximativ 185 de milioane de metri cubi pe zi, anunță Gazprom.
"Acest accident nu este singurul care s-a produs în Ucraina, și chiar se pot repeat pentru că conductele de gaze trebuie menținute în stare funcționabilă, cu țevile reînoite." – a comentat președintele adjunct al "Gazprom", Vitalie Markelov.
Pe de altă parte, serviciul Situații Excepționale din Ucraina a raportat că explozia de la conducta de gaze din regiunea Poltava, s-a produs în rezultatul depresurizării și inflamării gazelor care s-au scurs. Echipele de salvare au blocat secțiunea avariată a conductei și debitul de gaz a fost transferat la linia paralelă a conductei, au declarat reprezentanții "Ukrtransgaz".
Totodată, Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina a raportat anterior mai multe versiuni ale incidentului, inclusiv, un atac terorist. Eu au deschis o urmărire penală pentru deteriorarea sau distrugerea conductei de gaz.
Urengoi-Pomarî-Uzgorod este principala conductă ruso-ucraineană care exportă gaze, conectând sondele de gaz din nord-vestul Siberiei cu utilizatorii finali din Europa.

Comentarii