09.07.2014 11:20

ÎN ESTUL UCRAINEI CONTINUĂ LUPTELE

Suntem în continuare cu ochii pe țaravecină. Spațiul aerian în estul Ucrainei Kievul este închis pentru zborurile civile. În regiune armata ucraineană își desfășoară operațiunile, în special în orașele Lugansk și Donețk, zone de influență ale separatiștilor, transmite RIA Novosti, citând un comunicat al aviației de stat ucrainene. În regiune luptele continuă cu înverşunare şi rebelii câştigă teren, în ciuda ofensivei forţelor de securitate ale Kievului.

Pe parcursul nopții trecute la Slaviansk, Donetsk şi Lugansk s-au semnalat lupte intense, iar rebelii au reuşit să captureze o porţiune a frontierei cu Rusia.
La Mariupol se aud schimburi de focuri în oraş, iar aeroportul şi o unitate militară sunt în flăcări.
Cel puţin 200 de oameni, din ambele tabere, au murit în ultimele zile.
Anterior Ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a precizat că guvernul de la Kiev nu va negocia cu rebelii până când aceștia nu vor depune armele și că un nou armistițiu unilateral ca cel expirat la 30 iunie este exclus.
În același timp, purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare și securitate națională, Andrei Lîsenko, a declarat, potrivit ITAR-TASS, că operațiunea armatei ucrainene ''continuă în estul Ucrainei conform planului președintelui țării''.

Comentarii