09.06.2015 09:07

Incendiu de proporții în regiunea Kiev

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața și alte cinci au fost rănite, între care trei se află în stare gravă, în urma unui incendiului de proportii, care a izbucnit luni seara la o bază cu rezervoare petrolifere de lângă Kiev.

'Conform situației de marți, dimineața, opt rezervoare, cu o capacitate de 900 de metri cubi și alte câteva facilități, erau cuprinse de flăcări', se menționează într-un comunicat al Serviciului pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Ministrul de interne ucrainean, Arsen Avakov, a anunțat marți dimineața o explozie puternică produsă în zona cisternelor cuprinse de flăcări de la baza petroliferă de lângă Vasilkov (30 km sud-vest de Kiev), precum și mobilizarea Gărzii Naționale de urgență. Peste 300 de pompieri cu 60 de autospeciale au fost mobilizați în lupta cu flăcările. Incendiul s-a declanșat luni seara la un rezervor cu o capacitate de 900 m3, iar flăcările s-au propagat ulterior și la celelalte rezervoare.

Focul s-a extins deja asupra tuturor celor 17 cisterne cu petrol, transmite Unia.ua. iar unele dintre flăcări s-au ridicat până la înălțimea unui bloc cu 9 etaje. Fiecare cisternă are o capacitate de circa 5.000 de tone. Potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine, citate Unian, cauza probabilă a incendiului este manipularea neglijentă în timpul unei încercări de furt de combustibil.

Comentarii