28.04.2015 14:57

Incidente violente în SUA. Poliţia a decretat stare de urgenţă în oraşul Baltimore

Incidente violente în SUA, după funeraliile unui afroamerican. Poliţia a decretat stare de urgenţă în oraşul Baltimore pe fondul protestelor legate de moartea unui bărbat de culoare, grav rănit în timp ce se afla în custodia poliţiei, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Confruntările care au avut loc între poliţie şi zeci de persoane s-au soldat cu rănirea a 15 ofiţeri. Poliţia a efectuat 27 de arestări. Manifestanţii au aruncat cu pietre asupra unui autobuz şi vehiculelor poliţiei. Un elicopter al poliţiei a survolat cartierul şi agenţii le-au cerut manifestanţilor să se disperseze, fără succes. Menționăm că peste 2.500 de persoane au asistat la funeraliile lui Freddie Gray, organizate în biserica baptistă New Shiloh. Afroamericanul Freddie Gray, în vârstă de 25 de ani, a decedat la 19 aprilie după ce a stat în comă o săptămână. Departamentul Justiţiei investighează când şi unde a suferit acesta traumatismul la coloana vertebrală care i-a provocat decesul. Oficialii au suspendat şase ofiţeri de poliţie implicaţi în acest caz. Tânărul afroamerican fusese reţinut din motive nedezvăluite, pe 12 aprilie, după ce a fugit de poliţie.
Oamenii legii au deschis o anchetă care ar trebui să se încheie până vineri. Şase poliţişti au fost suspendaţi din funcţie în urma acestui incident. Departamentul Justiţiei a deschis de asemenea o anchetă asupra unei posibile încălcări a drepturilor civile. Moartea lui Freddie Gray este ultimul caz dintr-o serie în care bărbaţi de culoare au murit în interacţiunea cu poliţia. Proteste la nivel naţional au avut loc după uciderea unui adolescent neînarmat, de către un poliţist alb în Ferguson, Missouri, anul trecut.

Comentarii