29.12.2014 14:34

Inspectorii de patrulare vor acorda sprijinul necesar persoanelor aflate în dificultate

Avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU de ninsori şi intensificări ale vântului pentru zonele din centrul și sudul țării continuă să fie actuală până la această ora, iar Inspectoratul Național de Patrulare acţionează întru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere nedorite.

Vă avertizăm să fiți cât mai atenți la drum și să tinți cont de următoarele sfaturi oferite de INSPCTORATUL GENERAL DE POLIȚIE pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi

- să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi în trafic, întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în prima localitate pe care o veți întîlni pe traseu;

- șoferii camioanelor și ale altor unități de transport de capacitate mare să se informeze despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să echipeze vehiculele cu pneuri corespunzătoare anotimpului rece al anului, iar rezervoarele acestora să conțină suficient combustibil;

- în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, respectaţi cerințele inspectorilor de patrulare şi a lucrătorilor de la Administrația de Stat a Drumurilor aflaţi în zonele afectate de zăpadă;

- pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire, le solicităm conducătorilor auto să nu-și abandoneze mijloacele de transport în locurile nepermise pentru parcare sau staționare a acestora.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că strada nu e locul de joacă sau de săniuș! De aceea, recomandăm copiilor să fie atenţi la locurile pentru săniuş, astfel încît să se întoarcă sănătoși acasă.

Astfel, copii, nu vă daţi cu sania pe pârtiile aflate în apropierea străzilor, deoarece, într-un moment de neatenţie, puteţi pierde controlul şi să ajunge pe carosabil, provocînd un accident rutier.

Părinţi, supravegheaţi-i mai atent pe cei mici, acordaţi mai multă atenţie locurilor de joacă şi de săniuş deoarece, preocupaţi de joc, copiii nu observă maşinile şi pericolele la care se expun!

Atenţie sporită şi în cazul în care dumneavoastră sau cei mici circulaţi în calitate de pietoni pe drumurile publice, deoarece condiţiile meteo din această perioadă pot favoriza producerea accidentelor rutiere, pentru că:

- vizibilitatea în anotimpul rece este redusă de ceaţă, ninsoare şi/sau lapoviţă şi în plus se întunecă mult mai repede şi sunteţi observaţi mai greu de către conducătorii auto;

- spaţiul de frînare este mult mai mare, autovehiculul se oprește mai greu în condiţii de carosabil umed sau acoperit cu zăpada, gheaţă sau polei.

ATENȚIE: În caz de necesitate, urgență, situație dificilă sau eveniment rutier nedorit nu ezitați să contactați Poliția, la numărul 902, pentru a primi ajutorul necesar.

Comentarii