30.07.2014 12:06

INUNDAȚII PUTERNICE ÎN VESTUL ROMÂNIEI

Cod roșu de inundații în vestul României! Ploile torenţiale au provocat inundații de proporții în județele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt și Teleorman. Trei oameni au murit, iar peste 200 de persoane au fost evacuate cu elicopterul după ce au rămas izolate în propriile locuițe.

Situaţia este critică în localitățile din preajma râurilor Vedea şi Cotmeana. Acestea au depășit cu trei metri nivelul apei. Puhoaiele au luat prin surprindere oamenii, care au reuşit să se salveze în ultimul moment, iar mai multe familii au rămas blocate în podurile caselor.
Autorităţile locale au cerut Ministerului de Interne de la Bucureşti să trimită în zonă un elicopter pentru evacuarea sinistraţilor.
Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele afectate, iar în zona localităţii argeşene Borleşti, circulaţia feroviară este întreruptă după ce un tren a deraiat ieri, în jurul orei 16.50, din cauza unei viituri.
Hidrologii au extins codul roşu de inundaţii, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 08.00. Totodată, o hartă realizată de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor arată că circa jumătate din teritoriul României, adică 12 din cele 40 de județe ale țării vecine, prezintă un risc ridicat de inundaţii.

Comentarii