22.07.2014 11:13

„MALAEZIA AIRLINES” ȘI-A RECUPERAT CUTIILE NEGRE

Insurgenţii au predat, luni noapte, cutiile negre ale avionului care a fost doborât în estul Ucrainei. Un reprezentant al companiei Malaysia Airlines a venit în Ucraina pentru a le recupera. Acest lucru a fost posibil după ce ONU a adoptat ieri rezoluţia prin care se cere asigurarea accesului liber la locul prăbuşirii avionului.

Totodată, rebelii au anunţat pentru presa prezentă la fața locului că vor institui un armistiţiu pe o rază de zece kilometri în jurul locului prăbuşirii aparatului de zobor care aparţinea companiei Malaysia Airlines și care se deplasa pe linia MH17.
Precizăm că Consiliul de Securitate ONU a adoptat luni o rezoluţie prin care cere un acces sigur la locul prăbuşirii avionului, dar și asigurarea "integriății" zonei respective şi încetarea ostilităţilor în aceast spațiu.
Textul rezoluţiei, propus de Australia şi susţinut de 23 de ţări, a fost adoptat în unanimitate.
Totodată, documentul mai prevede ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere și le cere "tuturor ţărilor şi protagoniştilor din regiune", să colaboreze pe deplin la "o anchetă internaţională minuţioasă şi independentă".

Comentarii