06.04.2016 14:44

Marfă în valoare de peste 40 mii lei, confiscată la vama Leușeni

Angajații vamali de la Leușeni au descoperit mai multe pompe de recirculare și supape de la diverși producători de top, ca rezultat al controlului efectuat asupra unui microbuz sosit din Spania.

Marfa urma să fie introdusă în țară prin eludarea controlului vamal și comercializată illegal pe piața autohtonă, potrivit unui comunicat de presă.

În după-amiaza zilei de ieri, pe sensul de intrare în țară a postului vamal Leușeni, s-a prezentat pentru control un cetățean moldovean în vârstă de 44 de ani, la volanul unui ”Volkswagen T35” ce tracta o remorcă. Atât șoferul, cât și cei doi pasageri aflați la bord au afirmat că nu dețin mărfuri ce fac obiectul declarării.

Acționând pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de bunuri, angajații vamali au decis, în baza unei analize de risc, supunerea mijlocului de transport unei verificări amănunțite. În cele din urmă, controlul a scos la iveală 27 de pompe de recirculare a apei și supape ”DAB”,”BAXI”, ”WILO” ș.a., dosite printre coletele neînsoțite din interiorul remorcii.

Valoarea exactă a mărfii urmează să fie stabilită de către specialiștii din domeniu, dar conform informațiilor preliminare, aceasta depășește suma de 40 mii de lei.

Drept urmare, bunurile au fost confiscate, iar făptașul s-a ales cu proces verbal în baza art. 287 al. (10) Cod Contravențional al RM, urmând să achite o amendă în cuantum de 3 000 lei.

Sursa

Comentarii