02.11.2015 10:05

Moldova trimite ajutor medical victimelor incendiului din București

Astăzi este a treia zi de doliu național în România. După ce în această vineri s-a produs un incendiu în Clubul Colectiv din București, 30 de oameni au murit și peste 130 sunt spitalizați. Mai mult, autoritățile române spun că aproape 90 de persoane se află în stare critică, iar numărul morților ar putea crește. În context, la Ambasada României de la Chișinău continuă să vină lumea pentru a comemora victimele acestui tragic incident. Zeci de persoane au aprins lumânări, au depus flori și au ținut un minut de reculegere.

În acest weekend România s-a confruntat cu cea mai mare tragedie din ultimii doi ani.

Autoritățile din țara noastră întind o mână de ajutor victimelor incendiului care a avut loc în Bucureşti. Aseară, mai multe unități de transport au plecat spre capitala României pentru a duce 550 de kilograme de sânge și componente sangvine, dar și preparate biomedicale. Aceste ajutoare sunt vital necesare în situațiile clinice de arsuri și fracturi cu care se confruntă victimele dezastrului.

În total, din partea Republicii Moldova se vor asigura produse sanguine în valoare de peste 1 milion 705 mii de lei moldovenești (aproximativ 340.000 RON).

Ministerul Sănătății îi îndeamnă pe toți cetățenii să nu rămână indiferenți față de cei care au avut de suferit de pe urma tragediei şi să doneze sânge.

Menționăm că tragedia s-a întâmplat în timpul unui concert la care au fost prezenți peste 400 de oameni. În total, 184 de persoane au ajuns la 12 spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov. 146 de oameni sunt acum internați. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România a declarat că acest club nu avea autorizație de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Comentarii