30.12.2014 13:58

Navă sub pavilionul Moldovei, atacată în apele Mediterane

Alertă în apele Mării Mediterane! O navă de tip cargo la bordul căreia sunt 700 de oameni, a emis un semnal de alarmă, potrivit căruia la bord s-ar afla mai multe persoane înarmate. Presa din Grecia scrie că este vorba despre nava Blue Sky M, sub pavilionul Republicii Moldova.

Potrivit presei internaționale, căpitanul unui vas pe care sunt 700 de oameni, aflat în apropierea insulei greceşti Corfu, a emis un semnal de alarmă, potrivit căruia la bord s-ar afla mai multe persoane înarmate. Pe site-ul marinetraffic.com, nava a fost localizată în jurul orei 14, ora Moldovei, undeva în apele Mării Ionice. Același site, informează că nava, construită în 1976, are o lungime de 81 de metri.

Oficial, aceasta poartă drapelul RM, însă efectua curse comerciale între Turcia și țările bazinului mediteran. Vasul venea de la Istanbul şi se îndrepta spre Rijeka, Croația. Aviaţia elenă a trimis un elicopter în zonă pentru a evalua situaţia. Incidentul vine la 48 de ore de la incendiul de pe feribotul italian Norman Atlantic, soldat cu 10 morţi, dintre cele 499 de persoane aflate la bord.

Comentarii