24.02.2015 16:39

Niciun suspect în cazul celor patru bănci ALERTATE fals cu BOMBĂ

Alertele cu bomba la cele patru banci comerciale din capitala s-au dovedit a fi false. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Direcției de poliție a Municipiului Chișinău, Adrian Jovmir.

Serviciile de pază a Băncii Sociale de pe strada Bănulescu-Bodoni 61, precum și a filialelor BEM de pe strada Columna 115, de pe strada Columna 104 și de pe bulevardul Mircea cel Bătrân 23, au fost informate printr-un mesaj transmis prin poșta electronică că sediile lor ar fi minate.
Serviciul de presă al Direcției de poliție a Municipiului Chișinău, Adrian Jovmir susține că în urma verificărilor efectuate de către serviciile specializate, nu s-a depistat nimic suspect. Oamenii legii au inițiat o anchetă, în urma căreia urmează să fie identificate persoanele responsabile de furnizarea informațiilor.
"Poliția a înaintat mai multe versiuni. În prezent examinează aceste situații și totodată a inițiat și un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele în care au fost transmise aceste informații și respectiv de către cine. Procesele penale sunt inițiate în contextul articolului 281, comunicare mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism. Acesta prev ede o amendă în mărime de 4 mii-10 mii de lei, muncă remunerată în folosul comunității de la 180 până la 240 de ore sau chiar închisoare de până la doi ani" a declarat Adrian Jovmir, ofițer de presă al Direcței de poliție a Municipiului Chișinău.
Până la această oră nu a fost identificat niciun suspect.

Comentarii