27.03.2015 11:20

Percheziții în casa copilotului german Andreas Lubitz

Anchetatorii germani au efectuat percheziții joi seară la două domicilii ale copilotului avionului companiei Germanwings, suspectat că ar fi prăbușit intenționat avionul în munți, a anunțat procuratura din Düsseldorf. Ofiţerii au confiscat obiecte care ar putea oferi un "indiciu" , dar au confirmat că nu este vorba despre un bilet de sinucidere. Cunoscuţi ai pilotului, citaţi de presa germană afirmă că acesta a avut depresie şi epuizare în anul 2009.

Între timp, operațiunile de căutare la locul prăbușirii avionului au fost reluate astăzi, pentru a patra zi consecutiv de la tragedie. Obiectivul anchetatorilor este în primul rând găsirea celei de-a doua 'cutii negre' , care înregistrează parametrii de zbor, și identificarea cât mai rapidă a corpurilor evacuate de la locul tragediei.

Companiile aeriene acum s-au văzut obligate să ia noi măsuri de securitate, care vor face obligatorie prezența a două persoane în cabina de pilotaj. Sistemul de securitate al cabinei implementat după 11 septembrie, nu permitea revenirea în cabina piloților dacă ușa securizată este încuiată pe dinăuntru, fapt care a și decis soarta pasagerilor Germanwings.

Comentarii