02.08.2016 13:50

Peste 60.000 de ţigări urmau să ajungă ilegal în UE

Vameșii de la Leușeni au contracarat o tentativă de comercializare ilicită în spațiul comunitar a unui lot impunător de țigarete nedeclarate, valoarea cărora este estimată la circa 10.000 de euro.

Pentru verificări a fost stopat un autocar la volanului căruia se afla un moldovean de 50 de ani. Astfel, vameșii au depistat 62.800 de țigarete, mărcile "Rothmans" și "Hilton", cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în interiorul rezervorului de combustibil al autovehiculului, într-un spațiu special adaptat, fabricat artizanal.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana va fi sancționată.

O altă tentativă de trecere clandestină a bunurilor peste frontiera vamală a fost prevenită de angajații postului vamal Sculeni, care au găsit un pistol pneumatic și 120 de bile din plumb. Conform legislației în vigoare, aceste bunuri fac obiectul declarării obligatorii.

Cazul a fost consemnat dimineaţă în cadrul efectuării controlului vamal al unui microbuz care transportă colete din Italia. Arma se afla într-un colet, înregistrat pe numele unei cetățene a Republicii Moldova.

Bunurile au fost ridicate și transmise spre expertiză, fiind, totodată, inițiate cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

SURSA

Comentarii