07.09.2016 13:05

Prețuri mai mari decât cele afișate la un salon de frumusețe din capitală. Administratorul va fi sancționat

Produse cosmetice fără acte de proveniență, prețuri mai mari decât cele afişate și lipsa registrului de reclamații.

Acestea sunt neregulile depistate de către inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorului, în urma unui control efectuat la un salon de frumusețe din capitală, scrie bani.md.

Controlul a fost efectuat dup ce o femeie a înregistrat o petiție la agenție, prin care susține că în urma unei vizite la salonul respectiv, unul din angajați a avut un comportament neadecvat și i s-a comunicat că trebuie să cumpere unul din produse, ceea ce nu a făcut la vizitele anterioare.

Astfel, unul dintre inspectorii agenției a mers la salonul de înfrumuseţare şi a plătit 70 de lei pentru aranjarea părului, deși pe panoul de prețuri era afișat un preț de 60 de lei. În afară de aceasta, pe bonul de casă era indicat un alt serviciu decât cel prestat.

În urma verificărilor, inspectorii au mai depistat că produsele cosmetice folosite în salon nu aveau acte de proveniență, termen de valabilitate, lipsea registrul de reclamații și informația pentru consumatori. Potrivit inspectorilor, administratorul va fi sancţionat.

APC recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui cabinet de înfrumusețare să verifice întâi dacă lista tarifelor este completă, detaliată, cu precizarea tarifului și a tuturor operațiunilor ce caracterizează serviciul. De asemenea, să se asigure că produsele folosite, respectiv vopsea de păr, nuanțator, fixativ, lac de păr, creme, oja etc., au indicat termenele de valabilitate și dispun de acte de proveniență.

SURSA

Comentarii