30.04.2015 15:42

Proteste la Milano în ajunul deschiderii Expoziției Mondiale

Proteste la Milano în ajunul deschiderii Expoziției Mondiale ”Expo Milano 2015”. Cei care se opun Expoziției Universale au început încă miercuri cinci zile de proteste, autoritățile temându-se că acestea vor perturba ceremoniile oficiale.

Mișcarea ”No Expo” a programat joi o manifestare a studenților și vineri un marș numit ‘No Expo May Day’, la care sunt așteptate circa 30.000 de persoane, transmite AFP, citat de Agerpress.
Expo este un mega eveniment, care ne sărăcește viețile și ne-a înghițit banii în ultimii ani prin licitații trucate și speculații”, arată mișcarea ”No Expo” într-un comunicat postat pe site-ul său internet. În ajunul celor ”Cinci zile de la Milano” stabilite de opozanții Expo, forțele de ordine au desfășurat câteva operațiuni împotriva cartierelor generale ale unor mici grupări de extremă dreaptă sau anarhiste din Milano.

Polițiștii au confiscat petarde, măști de gaz, bâte de baseball și materiale pentru fabricarea de cocktailuri molotov, informează presa italiană. ”Milano s-a trezit într-un climat de tensiune și semne rele pe care nu le-a mai înregistrat de 30 de ani”, arată cotidianul La Repubblica. Primarul orașului Milano, Giuliano Pisapia, a solicitat întărirea dispozitivului de menținere a ordinii.
Circa 50 de șefi de stat și de guvern sunt așteptați vineri la Milano, la inaugurarea Expoziției Universale care ar urma să atragă circa 20 de milioane de vizitatori în cele șase luni cât va rămâne deschisă, potrivit organizatorilor manifestării.

Comentarii