18.02.2015 09:38

Revin anii '90? Un nou caz de contrabandă pe teritoriul Moldovei. VIDEO

Deprecierea leului provoacă panică între cetățeni, dar și mărește numărul cazurilor de contrabandă pe teritoriul țării. Ieri colaboratorii Secției echipei Mobile „Centru" au reținut o un individ care transporta ilegal un lot comercial de mărfuri de larg consum care urma să ajungă pe rafturile magazinelor din țără.

Potrivit Serviciului Vamal, bărbatul, oprit regulamentar la intrare în or. Chișinău conducea un automobil de model "Mercedes 0350", cu numere de înmatriculare de mun. Chișinău.

După verificarea autofehicolului s-a descoperit că în salonul mijlocului de transport sunt dosite mărfuri. În acest context, conducătorului auto i-a fost solicitat, să se deplaseze în zona de control vamal, în scopul efectuării unui control detaliat.

Mai mult decât atât, în urma controlului fizic al mașinii, ofiţerii vamali au depistat camuflate şi nedeclarate organului vamal mai multe mărfuri: anvelope "Michelin", oglinzi laterale pentru automobil, sisteme multimedia, aspirator, cazan de gaz, precum şi alte accesorii etc.

În prezent, mărfurile sunt supuse examinărilor de rigoare pentru a determina valoarea exactă a acestora, dar și verificarea sub aspectul contrafacerii și asigurării protecției dreptului de proprietate intelectuală.

În cazul în care va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă o amendă contravenţională în mărime de 3000 lei, precum şi confiscarea mărfii, urmînd a fi cercetat în baza art. 287, Cod Contravențional al RM.

Comentarii