19.12.2014 16:54

Soarta tragică a studentului UCIS i-a lăsat rece pe colegii de universitate

Cazul studentului ucis în bătaie se pare că i-a lăsat rece pe proprii lui colegii de la Universitatea Agrară. Cel puțin așa au demonstrat astăzi, când un grup de studenți de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova au aprins lumânări și au depus flori la locul tragediei în semn de omagiu adus tânărului de doar 21 de ani. Din păcate niciun student de la Universitatea Agrară nu s-a alăturat celor cu inițiativă. Acțiunea a fost privită cu o indiferență care ucide.

Un grup de studenți de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova a făcut un anunț prin care îndemna studenții de la toate instituțiile de învățământ superior să participe la un omagiu adus colegului lor de la Universitatea Agrară care a decedat zilele acestea în urma unei încăierări dintre două grupuri de studenți. Cel care a venit cu ideea este ex-ministrul Apărării ,Valeriu Pleșca. El susține că a propus studenților să vadă reacția societății în astfel de cazuri.

Rezultatele s-au dovedit a fi de-a dreprul șocante. La fața locului s-a prezentat doar un grup de studenți de la Facultatea de Drept din cadrul USM. Așteptările tinerilor au fost zădărnicite.

Studenții de la Universitatea Agrară care tocmai se întorceau de la ore au ales să ocolească procesiunea, cu lumânări aprinse și flori depuse de ceilalți tineri. Mai mult, aceștia au evitat să discute despre tragedie.

Persoana de serviciu din cadrul căminului, unde era cazat tânărul avea doar cuvinte de laudă pentru băiat.

Bătaia a avut loc în noaptea dintre 17 și 18 decembrie , la câțiva pași de căminele Universității Agrare din Capitală. Potrivit oamenilor legii, aproximativ 40 de tineri au fost implicați în acest conflict violent. Până la această oră au fost reținuți doar cinci tineri dintre cei implicați. Ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Comentarii