08.12.2014 16:58

SPĂLARE DE BANI ÎN TRUSTUL MEDIAPRO. AU FOST EMISE 11 MANDATE PENTRU AREST

Arestări în rândul angajaților MediaPro. Judecătorii au emis 11 mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, iar prejudiciul este calculat la 15 milioane de lei. Printre persoanele vizate este fostul director economic al trustului, un fost manager, dar şi actualul director al studiourilor MediaPro.

Potrivit publicației online adevărul.ro, 11 persoane au fost arestate anterior în acest caz. Procurorii susţin că, în perioada 2009 — 2014, persoanele reţinute ar fi conceput şi implementat mai multe circuite financiare în scopul fraudării bugetului de stat, precum şi al spălării şi reciclării sumelor de bani provenind din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Inculpaţii ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor şi au declarat organelor fiscale facturi de achiziţii fictive, provenind de la 17 societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, ce figurau cu obiect de activitate similar.

Ulterior, sumele reprezentând contravaloarea acestor achiziţii erau transferate în conturile bancare ale societăţilor „fantomă”, de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora, cu diferite justificări şi predate în numerar celor care dispuseseră transferul acestora.

Comentarii