26.01.2015 15:57

Stare de alertă MAXIMĂ în Ucraina. Numărul morților continuă să crească

Alertă maximă în Ucraina. Kievul a introdus astăzi regim de stare de urgenţă în regiunile Doneţk şi Lugansk. Despre acest lucru a anunţat premierul Arseni Iaţeniuk, care este îngrijorat de faptul că violențele în estul Ucrainei, în ultimile 24 de ore iau amploare.

Cabinetul de miniştri al Ucrainei a introdus regim de stare de urgenţă în regiunile Doneţk şi Lugansk, aceasta după ce sâmbătă, 30 de civili au murit în urma unui atac din orașul Mariupol. Totodată, în restul ţării a fost instaurat un regim de alertă maximă. Potrivit premierului, Arseni Iaţeniuk măsurile au fost luate pentru a realiza o coordonare a organelor puteriii ce va asigura securitatea cetăţenilor.
De asemenea, Guvernul a decis să fie creată o comisie naţională a situaţiilor excepţionale. Tot pe marginea escaladării situaţiei în regiunile estice ale Ucrainei, MAEIE al Republicii Moldova a remis un comunicat prin care îşi exprimă profunda îngrijorare şi condamnă cu fermitate atacurile asupra oraşului Mariupol, soldate cu numeroase victime printre populaţia civilă.
La rândul său, șefa diplomației occidentale Federica Mogherini a anunțat convocarea pentru joi a unei reuniuni extraordinare, la Bruxelles, a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană pentru analizarea recentelor evoluții din estul Ucrainei.

Comentarii