03.02.2015 10:12

Un moldovean, prins la vamă după ce a ascuns în peretele mașinii o tonă de SPIRT

Un cetățean al Republicii Moldova a fost prins de câtre poliția de frontieră în timp ce încerca să transporte ilegal pe teritoriul ucrainean peste o tonă de spirt, camuflând întreaga cantitate de alcool în peretele din față a automobilului.

Potrivit Poliției de frontieră, șoferul unui automobil de tip "Peugeot" în vârstă de 27 de ani s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare în data de 2 februarie, la punctul de trecere al frontierei de stat Larga.

După un control amănunțit al mașinii a fost depistat un ascunziș special, care se afla în peretele din față a compartimentului marfar, unde au fost tăinuite de control recipente din masă plastică, pline cu lichid transparent cu miros specific de alcool, în cantitate de peste o tonă de alcool.

Inițial, bărbatul a declarat vameșilor că nu transporta bunuri sau mărfuri necesare a fi declarate controlului vamal. Mai mult, acesta a susținut, că se deplasează în Ucraina după produse forestiere.

Toate materialele asupra cazului dat au fost transmise în adresa Secției Contracararea Fraudelor Vamale din cadrul Biroului vamal Briceni, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. Totodată, pe numele conducătorului auto a fost întocmit un proces-verbal, conform indicilor art. 287 - Cod Contravenţional al RM, care prevede achitarea unei amenzi în valoare de 3000 lei, marfa a fost reținută în vederea confiscării, iar mijlocul de transport implicat în săvârşirea contravenţiei urmează a fi supus procedurii de confiscare sau pereceperea contravalorii acestuia.

FOTO: Border.gov.md

Comentarii