02.03.2015 10:17

Zeci de camere de supraveghere, dezactivate în noaptea omorului lui Boris Nemțov

Foto: twitter.com/crazyshko


Noi dezvăluiri în cazul asasinării lui Boris Nemțov. În noaptea crimei, multe dintre camerele de supraveghere din zona Kremlinul erau dezactivate pentru reparații. Ieri după amiază, peste 70 de mii de persoane au participat la un marș pentru a-i aduce un omagiu lui Boris Nemțov.

Deși zona unde se află Kremlinul, în inima Moscovei, este împânzită de camere de supraveghere, o bună parte dintre acestea erau dezactivate pentru reparații vineri seara când a fost ucis Boris Nemțov. Potrivit presei ruse, cele mai multe înregistrări care au ajuns pe masa anchetatorilor sunt neclare.

Momentul crimei a fost totuși filmat, deși de la distanță, de o cameră de supraveghere a unei televiziuni, ale cărei înregistrări, în special privind condițiile meteorologice, sunt utilizate la știri. Între timp, duminică, pe podul pe care a fost asasinat opozantul de 55 de ani în timp ce se plimba pe jos cu o tânără din Ucraina, prezentată drept prietena sa, s-au adunat peste 70 de mii de persoane care au participat la un marș de omagiu. Oamenii au acoperit locul crimei cu grămezi uriașe de flori, lumânări, fotografii și mesaje aduse de personalități cunoscute și de o oamenii de rând.

Potrivit publicației ruse Kommersant, cu câteva ore înainte de a fi asasinat, într-o intervenție la radio Ecoul Moscovei, Nemțov făcea apel să se manifesteze duminică în capitală împotriva ''agresiunii lui Vladimir Putin'' în Ucraina.

Comentarii