19.09.2016 07:45

Ce au convenit Filip și Putin în cadrul întîlnirii de la Bișkek

Evoluția relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă a fost discutată de către prim-ministrul Pavel Filip și președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul reuniunii șefilor de state CSI.

Pavel Filip a declarat că discuția a purtat un caracter constructiv, bazîndu-se pe chestiuni de interes reciproc. Cei doi oficiali au convenit asupra continuării lucrului în privința elaborării Planului de măsuri, document despre a cărui oportunitate Filip și premierul rus, Dmitri Medvedev, au căzut de acord în timpul reuniunii șefilor de guvern din statele membre ale CSI, care a avut loc în luna iunie a.c., tot la Bișkek.

„Deja grupurile de experți din Republica Moldova și Federația Rusă s-au întîlnit și au elaborat un draft de document. Vom face tot posibilul pentru a duce la bun sfîrșit acest plan de măsuri, pentru a soluționa mai multe probleme ce există în prezent între Republica Moldova și Federația Rusă”, a subliniat premierul Filip.

Șeful executivului de la Chișinău s-a arătat convins că reuniunea CSI este o platformă potrivită de comunicare, inclusiv la nivel bilateral.

Președintele rus a declarat la rîndul său că Moscova dorește ca problemele politice din Moldova să fie depășite. Vladimir Putin a mai subliniat că Rusia tinde să atingă un consens în relația cu Republica Moldova, însă în format bilateral acest lucru este imposibil de realizat, avînd în vedere că asocierea Moldovei la UE.

SURSA

Comentarii