30.05.2016 12:55

Diacov: Guvernarea nu va avea un candidat comun la prezidențiale

Coaliția de guvernare nu va promova un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Anunțul a fost făcut de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, la postul Accent TV.

Democratul a precizat că va rămîne la discreția partenerilor de coaliție dacă vor susține sau nu candidatul PD la funcția de președinte în cel de-al doilea tur de scrutin.

„Partidul Democrat va avea un candidat serios și vom lupta pentru victorie la aceste la alegeri. Vrem și noi să arătăm că vom avea un candidat cunoscut, bun și corect. Sper să convingem populația să voteze pentru acest candidat. Va fi concurență liberă. Că va fi susținut sau nu de celelalte partide rămîne de văzut. Sper ca în turul doi candidatul nostru să fie susținut și de alte partide”, a punctat Diacov.

Politicianul a precizat că nu aspiră la funcția de șef de stat, deși spune că ar putea face față acestui post. În opinia lui, PD are candidați mult mai activi, care ar merita să ajungă în această funcție.

„Aș putea deveni președinte și aș fi un șef de stat bun. Eu însă sînt convins că sînt oameni mai buni ca mine, dinamici, tineri și activi. Astfel de chestiuni nu se rezolvă la dorința cuiva. Eu nu mă gonesc după funcții. Eu pot să aduc beneficiu țării, colegilor, partidului și în această situație. Eu pot fi util viitorului președinte. Și eu sunt mîndru de faptul că sînt în relații bune cu toți președinții Republicii Moldova”, a adăugat Dumitru Diacov.



SURSA

Comentarii