07.10.2016 08:16

Filip a participat la festivitățile prilejuite de cea de-a 10 aniversare a AmCham

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la festivitățile prilejuite de cea de-a 10-a aniversare a Camerei de Comerț a SUA în Moldova (AmCham).

Șeful Cabinetului de miniștri a adus mulțumiri conducerii AmCham și companiilor membre ale acestei organizații pentru deschidere către dialogul cu autoritățile și contribuția la îmbunătățirea cadrului legal pentru reglementarea activității de antreprenoriat.

El le-a mulțumit pentru sugestiile aduse în procesul de elaborare comună a reformei controalelor în Moldova, care este deja o realizare. De asemenea, potrivit premierului, din partea AmCham a venit ideea de a reduce numărul de acte permisive, lucru pe care autoritățile la fel l-au realizat.

Pavel Filip s-a mai referit și la activitatea Consiliului Economic, în a cărui componență intră asociațiile de business și care reprezintă o platformă pentru cooperarea permanentă între Guvern și mediul de afaceri.

„Sîntem un guvern orientat pro-business, pentru că noi vedem o legătura directă şi foarte strînsă între dezvoltarea mediului de afaceri, prin oferirea confortului necesar, şi posibilitatea de a face investiţii publice şi sociale, majorări de salariu şi pensii”, a specificat premierul.

Ambasadorul SUA în țara noastră, James Pettit, care a participat la această manifestare, a menționat activitatea cu succes a Camerei de Comerț și a reiterat că SUA vor continua să sprijine inițiativele privind dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în Moldova și extinderea cooperării între antreprenorii din ambele țări.

Camera de Comerț a SUA în Moldova și-a început activitatea în 2006 și în prezent întrunește 109 companii care activează pe teritoriul țării noastre.

SURSA

Comentarii