23.06.2016 11:29

Filip a chemat la negocieri cu FMI, cu maximă eficiență

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a îndemnat membrii Guvernului să susțină cu Misiunea FMI negocieri pe marginea noului acord cu o eficiență maximă.

Luînd cuvîntul la ședința Cabinetului de miniștri, el a reamintit că Misiunea Fondului Monetar Internațional se va afla în Moldova în perioada 5 -15 iulie, și pentru Moldova este extrem de important să obțină rezultate pozitive, în special, să semneze un acord nou cu Fondul.

Premierul a menționat că de acest lucru depinde nu numai reluarea finanțării externe a Moldovei din partea Uniunii Europene, Băncii Mondiale și altor donatori și parteneri de dezvoltare. „Nu este vorba doar despre fondurile venite, ci şi un semnal puternic de încredere pentru investitorii străini că Republica Moldova este stabilă şi că are perspective economice bune”, a specificat Pavel Filip.

Premierul a reamintit că actualul guvern a reușit să stabilizeze situația după criza politică și financiar-economică, să asigure plata la timp a salariilor și pensiilor. Însă Moldova a fost lipsită de finanțarea externă și zeci de proiecte au rămas nefinalizate, nu au fost create mii de locuri de muncă planificate anterior.

Șeful Cabinetului de miniștri și-a exprimat speranța că Moldova va reuși să încheie cu succes negocierile cu FMI pe marginea noului acord, să deblocheze finanțarea externă din partea partenerilor de dezvoltare, să relanseze proiectele investiționale și să restabilească încrederea față de țară.

Pavel Filip a mai spus că a avut un dialog productiv pe acest subiect cu Ambasadorul SUA în Moldova și Delegația Comisiei Europene.



SURSA

Comentarii