17.07.2014 15:02

FURIE LA MOSCOVA

În timp ce președintele rus Vladimir Putin, și-a exprimat speranța în soluționarea pe cale diplomatică a problemei, ministerul rus de extrne, vine cu un atac dur la sancțiunile impuse de Casa Albă. Oficialii ruși se arată indignați de faptul că America dă vina pe ei, în ceea ce privește razboiul civil dus în Ucraina.

Ministerul rus de Externe a precizat că Moscova nu va tolera şantajul în privinţa Ucrainei şi va riposta prin măsuri serioase. Totodată, în acest context, ministerul rus de externe mai susţine că eforturile depuse de Moscova pentru detensionarea situaţiei în Ucraina au fost sabotate de autorităţile de la Kiev şi susținătorii lor americani. Casa Albă încurajează varsarea de sange în Ucraina și, în același timp, încearcă, într-un mod cinic, să evite responsabilitatea și să denatureze evenimentele, mai arată comunicatul diplomației ruse.
“Am spus în repetate rânduri că aceste sancțiuni, indiferent de amploarea lor, în adresa Rusiei sunt inutile. Aceste lucruri nu duc la nimic bun. Și este valabil și pentru atacurile asupra activelor companiilor rusești. Cei care cred în propriile lor puteri și în dreptul de a-și impune voința asupra altor țări vor fi în mod inevitabil dezamăgiți. Dacă Washingtonul este determinat să strice relațiile ruso-americane, aceasta va rămâne pe conștiința lor.” Se arată în comunicatul ministerului rus de externe pe marginea sancțiunilor impuse Rusiei de SUA.

Comentarii