28.07.2014 19:10

IONIȚĂ: GUVERNUL A APROBAT SCHEME FRAUDULOASE

Președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a adus acuzații dure la adresa Guvernului. El susține că pachetul de legi, pentru care Guvernul Leancă și-a asumat răspunderea, conține mai multe scheme prin care bugetul statului ar putea fi prejudiciat cu peste un miliard de lei.

Ioniță a mai spus că numai printr-o prevedere din Legea cu privire la gaj, în R. Moldova a fost instituit un mecanism prin care firmele-fantomă vor putea deposeda bugetul de stat de 500 de milioane de lei anual.

Potrivit lui Veaceslav Ioniță, autorii acestor scheme știau foarte bine că acestea nu vor trece de Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului și din această cauză s-a inventat trucul cu asumarae răspunderii de către Guvern.

Veaceslav Ioniță l-a acuzat pe președintele fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț că la ultima ședință a legislativului a blocat adoptarea modificărilor la Legea bugetului. Ioniță a anunțat că a expediat scrisori președintelui țării și președintelui Parlamentului, în care cere să fie revăzute acele 11 proiecte de legi asumate de Guvern.

Comentarii