24.05.2016 12:30

Opinie: Politicienii moldoveni nu cunosc care sînt valorile europene

Politicienii moldoveni nu au reacţionat în cazul altercaţiilor de la desfăşurarea marşului solidarităţii „Fără frică” pentru că nu cunosc valorile europene.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”.

Ex-deputata Stela Jantuan susţine că lipsa de reacţie a politicienilor moldoveni demonstrează că ei sunt departe de valorile europene. „Atunci când au votat Acordul de asociere cu UE au făcut-o cu ochii închişi, doar pentru a mai câştiga imagine. La fel au votat şi Legea pentru egalitate în şanse. Ei nu cunosc ce înseamnă în esenţă drepturile omului şi valorile europene”, a spus Jantuan.

Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice, la fel consideră că politicienii moldoveni nu cunosc care sunt cu adevărat valorile europene. „Partidele trebuiau să-şi expună poziţia. Însă au evitat s-o facă pentru că nu cunosc care sunt valorile europene. Tăcerea lor denotă că eu sunt pro-europeni doar în declaraţii”, a opinat Barbăroşie.

Viorel Cibotaru, ex-ministru al Apărării, susţine că autorităţile statului trebuiau să reacţioneze, deoarece ceea ce s-a întâmplat la marşul de duminică a întrunit semnele unui război hibrid. „Au fost acolo şi de extremă stânga, şi de extremă dreapta, şi organizaţii religioase. Autorităţile trebuiau să ia atitudine faţă de aceasta”.


Comentarii