25.11.2016 15:00

Decizia întîrziată a lui Chirtoacă în cazul licitațiilor

După ce a declarat că era la curent cu încălcările grave care se făceau în domeniul alimentației copiilor și nu a întreprins măsuri, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, abia acum reacționează.

Acesta a dispus iniţierea unei anchete de serviciu pe marginea subiectului dat, în condițiile în care practic toate instituțiile de resort s-au autosesizat, iar Parlamentul va avea audieri pe marginea acestui subiect.

Potrivit dispoziţiei, ancheta de serviciuurmează să stabilească implicarea funcţionarilor din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, precum şi a celor din cadrul direcţiilor educaţie de sector şi a angajaţilor instituţiilor de învăţămînt din municipiu în trucarea licitaţiilor.

De asemenea, în urma anchetei interne se va constata existenţa sau inexistenţa răspunderii disciplinare a funcţionarilor din cadrul serviciilor abilitate.

Precizăm că 18 persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor operate de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Printre cei reţinuţi sînt funcţionari din cadrul direcţiilor municipale de educaţie din toate sectoarele capitalei, dar şi reprezentanţi ai unor agenţi economici.

SURSA

Comentarii