20.05.2014 14:29

Din URMĂTORUL AN DE ÎNVĂȚĂMÂNT VOR CREȘTE SALARIILE PROFESORILOR

De la 1 septembrie profesorii vor avea salarii mai mari cu 20%. O decizie în acest sens a fost propusă de Executiv în cadrul unei runde de negocieri cu Sindicatele din domeniul educațional. De acestă majorare vor beneficia profesorii și învățătorii din școli, gimnazii, licee și colegii, educatorii din grădinițe, cadrele didactice din școlile de muzică și artă și antrenorii din școlile sportive.

Totodată, Guvernul a decis ca suplimentul pentru dirigenție să fie majorat cu 20 la sută pentru pedagogii din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Iar pentru a lichida decalajul salarial între profesori și personalul medical din instituțiile de învățământ, se propune stabilirea unui spor salarial pentru cei din urmă în mărime de 30 de procente.

În sistemul educațional din țară sunt angajați în jur de 120 de mii de persoane. Guvernul negociază cu Sindicatele din domeniul educațional majorarea salariilor pentru profesori de la începutul lunii aprilie. Atunci profesorii au amenițat autoritățile cu proteste în masă, dacă cerințele lor nu vor fi îndeplinite. Ei cereau majorarea salariilor cu 50%, dar în final au acceptat mai putin din această sumă.

Comentarii