19.11.2014 10:28

ACUM TE POȚI PROGRAMA LA MEDIC PRIN INTERNET

Ministerul Sănătății a lansat un sistem informațional automatizat de asistență medicală primară. Este vorba de o platformă unică la nivel naţional, care integrează toate informaţiile legate de sănătatea pacienţilor. Acum, datorită acestui sistem, programarea la medicul de familie va fi realizată mai ușor, cu ajutorul internetului.

Sistemul informațional automatizat de asistență medicală, va mai permite pacienților să primească rezultatele analizelor direct acasa prin e-mail. Mai mult decât atât, medicii de familie nu vor mai folosi nici hârtia pentru înregistrările în fişele pacienţilor, acestea fiind înlocuite cu un card electronic.

Fişa personală a pacientului, în regim electronic, va conţine datele personale ale acestuia, toate concediile medicale, analizele, reţetele prescrise, medicamentele folosite şi altele. La aceste date vor avea acces toţi medicii la care va apela pacientul.

Pentru funcţionarea acestui sistem toate instituţiile medico-sanitare publice au fost dotate cu calculatoare, echipament periferic, reţea locală cu acces la internet, imprimante şi scanere. Acest proiect are un buget de 19 milioane de lei, bani alocaţi de către Guvernului Republicii Moldova.

Comentarii