21.05.2019 19:16

Doi soldați moldoveni ar fi fost bătuți ca să nu fugă din armată

Doi soldaţi din batalionul 2 al Armatei Naţionale ar fi fost bătuţi cu picioarele de proprii camarazi. Cazul a fost surprins marți, pe strada Vasile Lupu din Capitală.

Militarii care și-ar fi bătut colegii s-au justificat, spunând că în asemenea mod au încercat să-i împiedice pe cei doi să fugă din armată, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Reprezentanții Ministerului Apărării, după ce au fost sesizați despre cele întâmplate, au anunțat că a fost creată o comisie de anchetă, iar vinovații vor fi trași la răspundere, transmite trm.md.

„Conducerea instituţiei a creat o comisie de anchetă şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Ministerul Apărării are toleranţă zero faţă de relaţiile neregulamentare şi regretă profund orice caz de indisciplină”, a declarat Ala Diaconu, ofiţera de presă a Ministerului Apărării.

Juristul organizației neguvernamentale „Promo-LEX”, Vadim Vieru, susține că acest caz reprezintă o dovadă a faptului că în Armata Națională există hărțuire.

„Chiar dacă militarul a comis abateri militare nu există justificare ca în raport cu el să fie aplicată forţa fizică, atâta timp cât el nu a opus rezistenţă. Orice aplicare de forţă fizică în instituţiile militare nu este justificată”, a accentuat Vieru.

Anul trecut, pentru tortură, instanţele de fond au pronunţat patru sentinţe de condamnare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe anumite termene, în privinţa a cinci militari.


SURSA

Comentarii