27.01.2015 13:01

Adevăratele cauze ale conflictului dintre MAI și Academia de Poliție. "Problema are rădăcini mult mai adânci"

Profesorii din cadrul Academiei de Poliție au acuzat, Ministerul de Interne că recurge la presiuni şi, acum câteva zile, au intrat în grevă japoneză. Conducerea MAI a iniţiat o anchetă ce vizează activitatea cadrelor didactice ale academiei.

"Problema are rădăcini mult mai adânci și mai precis este vorba demafia terenurilor", susține ex-viceministrul de Interne, Ghenadie Cosovan. Adevăratele cauze ale conflictului au fost dezbătute în cadrul emisiunii În numele legii, difuzate la MBC.

Una dintre cauzele principale care stau la baza conflictului, apărut între cadrele didactice ale Academiei de poliție și Ministerul de Interne, este, de fapt, partajarea proprietății, susține Ghenadie Cosovan.

De altfel, ex-viceministrul Afacerilor Interne mai menționează că nici aici nu s-a trecut fără implicare politică. El susține că interesele de partid influențează activitatea în cadrul ministerului.

Participanții la emisiune explică faptul că divergenţele Academiei cu Ministerul de Interne durează de mai mult timp şi a început după ce reprezentanţii instituţiei de învăţământ au criticat reforma poliţiei. Greva japoneză a cadrelor didactice continuă și astăzi, iar conflictul este tot mai discutat în societatea civilă.

Comentarii