13.11.2014 10:19

AVEM CU CINE NE MÂNDRI! TINERII DIN MOLDOVA AU PRIMIT DECOARȚII LA GALA PREMIILOR 2014

Mai mulți tineri, care au succese în domeniul ştiinţei şi tehnicii, literaturii şi artei, dar şi cei care s-au remarcat în domeniul activismului civic au fost premiați cu premii bănești și decorații în cadrul celui mai semnificativ eveniment pentru tineret al anului , Gala Premiilor pentru Tineret 2014, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Potrivit organizatorilor, evenimetul are scopul de a încuraja participarea tinerilor în viaţa socială, economică, culturală şi politică a ţării.

Potrivit agenției de presă Moldpres, din numărul total de 28 de finalişti, au fost desemnaţi şase laureaţi, care au primit trofeul şi un premiu de câte 12.000 lei, fiecare. Totodată, Ministerul Tineretului şi Sportului a oferit premii în scopul încurajării activităţii consiliilor locale pentru tineret din ţară, a centrelor de resurse pentru tineret şi a specialiştilor de tineret.

Pentru participare activă la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei active a fost premiat Consiliul local al tinerilor din mun. Chişinău cu 10 000 de lei, iar pentru participare activă la implementarea politicilor de tineret la nivel regional și național – Centrul de resurse pentru tineret DACIA cu 15 000 de lei.

De asemenea, în cadrul ceremoniei a fost desemnată Capitala Tineretului 2015 - oraşul Sîngerei, localitate în cadrul căreia pe parcursul unui an vor fi concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului.

Comentarii