17.06.2016 11:46

Competiția deschisă pentru soluţii şi propuneri de design pentru spaţiul exterior adiacent al Tekwill

În cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC“, finanțat din sursele Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a fost lansată competiția deschisă pentru soluţii şi propuneri de design pentru spaţiul exterior Tekwill.

Competiția își propune să identifice cele mai creative și inovative idei pentru spaţiul adiacent al Centrului Tekwill, care include un teren de parcare și o zonă verde cu o suprafaţă de circa 1000m2.

Propunerile de design trebuie să ţină cont de posibilitățile și restricțiile terenului (terasă și teren pentru parcare existent), aigurând necesitățile de spațiu ale beneficiarilor și vizitatorilor Tekwill (de ex. spații liniștite pentru relaxare în aer liber, pentru a studia sau medita; loc însorit în timpul iernii; spații pline de viață; spații destinate discuțiilor în grup, socializării sau chiar pentru lucru).

Propunerea de design trebuie să ţină cont de cinci aspecte principale de durabilitate:

  1. Aspectul tehnic și creativ: Întrucât Tekwill este conceput pentru persoane din domeniul tehnic și antreprenorial, aspectul exterior trebuie să fie plăcut, confortabil, atrăgător și să corespundă practicilor internaționale în acest sens. Aşteptări: elemente industriale, stil loft, spaţii verzi.

  1. Social: Deoarece beneficiarii centrului vin din medii socio-culturale diverse, proiectul propus trebuie să ia în considerare diversitatea și necesitățile vizitatorilor, precum și încurajarea implicării active a comunității.

  1. De mediu: Este important ca design-ul să respecte cerințele de bază, inclusiv cele vizuale și acustice. Vor fi apreciate proiectele cu un impact minim asupra mediului și care utilizează tehnologii eco-friendly.

  1. Economic: Este important ca proiectul să minimizeze cheltuielile construcției, respectiv viitoarea întreținere şi costurile de funcționare, totodată asigurâng ca beneficiarii din diferite medii socio-economic să poată accesa cu ușurință aceste facilități.

  1. Realist: Design-ul propus trebuie să fie realist și aplicabil în condițiile și resursele existente în Moldova.

Cine poate participa: studenți, persoanele creative și companiile de profil. Sunt eligibile atât aplicările individuale, cât și cele colective (echipă/companie). Persoanele interesate sunt rugate să prezinte următorul set de documente:

  • Descrierea echipei/ companiei

  • CV-ul fiecărui membru din echipă

  • Formularul de aplicare completat

  • Portofoliul

  • Descrierea sau ideea ce stă la baza dezvoltării design-ului

  • Desene sau mostre de materiale care urmează să fie utilizate (CD cu desene tehnice)

  • Planul calendaristic de implementare

  • Bugetul preconizat pentru implementare

Termenul limită de aplicare este 23 iunie, 2016, 17:00 la adresa str. Maria Cibotari 28 sau expediată prin e-mail: team@ict.md. Pentru informaţie adiţională sau precizări, Vă rugăm să ne contactaţi la team@ict.md sau 0 22 887 000 / 0 22 887 001.

Procesul de aplicare:

  1. 23 iunie, 2016 - Termenul limită de aplicare

  2. 29 iunie, 2016 - Prezentarea proiectelor și selectarea învingătorului

  3. 30 august, 2016 - Termenul limită de implimentare a proiectului

PREMIILE:

Învingătorul concursului va beneficia de resursele pentru implementarea propunerii de design prezentate, precum şi de premii băneşti din partea partenerilor principali Tekwill.

Criterii de jurizare:

  • Conceptul care stă la bază, cu referinţă la poziționare, clima, istorie, împrejurimi învecinate - 30 de puncte.

  • Peisajul, precum și calitatea design-ul arhitectural - 10 puncte

  • Corespunderea cu diversele necesități ale utilizatorilor - 10 puncte

  • Utilizarea construcțiilor și / sau tehnologiilor inovative (ex. Module care vor permite o dezvoltarea și extinderea ulterioară) - 20 puncte

  • Minimalizarea impactului asupra mediului și optimizarea costurilor - 10 puncte

  • Buget - 40 puncte

Juriul competiţiei: Reprezentanţii industriei IT din Republica Moldova şi ai partenerilor de dezvoltare.

Tekwill este creat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelenţă în domeniul TIC”, implementat de Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC. Edificarea centrului de excelenţă este realizată printr-un parteneriat public-privat între sectorul TIC, Guvernul Republicii Moldova, donatori, companiile multinaţionale Microsoft şi IBM, Universitatea Tehnică a Moldovei.

Tekwill va constitui o platformă educațională şi un hub tehnologic şi antreprenorial, oferind acces la oportunități de studiu și cercetare şi exercitând un rol important în dezvoltarea antreprenoriatului IT în Republica Moldova. Circa 1000 de persoane vor beneficia anual de activităţile şi iniţiativele lansate şi realizate în cadrul Centrului.

SURSA

Comentarii